НАЙ-НОВИ:

Ученици ще се запознаят с възможностите за професионално образование на Панорама в Стара Загора

В сградата на Държавна опера – Стара Загора на 26 април от 9.30 часа до 19.00 часа в ще се проведе Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране. Тази година организатори на събитието са Община Стара Загора и Регионален инспекторат по образованието – Стара Загора.

На изложението професионални гимназии и колежи от градовете Стара Загора, Казанлък, Чирпан, Раднево, Мъглиж, Гълъбово, Павел баня и Николаево ще имат възможност да представят своите учебни заведения чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, модели и рекламни материали.

Целта на инициативата е да информира учениците и техните родители за професиите и специалностите, по които се извършва обучение в професионалните учебни заведения в Област Стара Загора. По време на форума работодатели, представители на бизнеса и ученици ще се срещнат, за да си сътрудничат и да бъдат ефективни партньори в професионалното образование и обучение.
Търговско-промишлената палата организира представянето на водещи фирми в Стара Загора, готови да сътрудничат на професионалното образование. За първа година представители на бизнеса ще участват активно в изложението.

Панорамата тази година ще акцентира върху пилотното въвеждане на дуално обучение в професионални гимназии от Старозагорска област с помощта на проекта ДОМИНО, финансиран от швейцарското правителство.

21 училища, 4 колежа и представители на работодателите ще имат възможност да се представят и рекламират чрез презентации, изделия от практическото обучение, действащи макети, демонстрации и други.

Кметът на Община Стара Загора – Живко Тодоров, ще присъства на откриването на форума. Ще присъстват заместник-кметовете, областният управител, заместник-областният управител, началникът на РИО – Стара Загора, председателят на Общински съвет – Стара Загора, председателят на Постоянната комисия по образование, наука и защита правата на децата към Общински съвет – Стара Загора, председателят на УС на Търговско-промишлена палата, изпълнителният директор на Стопанска камара, председателят на Клуба на работодателя, ръководителят на Центъра по кариерно ориентиране, директорът на Бюро по труда, ректорът на Тракийски университет – Стара Загора, управителят на Областния информационен център, директори на всички училища, представители на бизнеса, кметове на общини от област Стара Загора, ученици, родители, медии.

На Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране в Стара Загора се очаква да бъде посетена от около 1 500 ученици, техните родители и граждани. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В ранния петъчен следобед ще научат по-нататъшната си съдба полуфиналистите…