НАЙ-НОВИ:

Турската армия влезе в ожесточени сражения с военните на съседна страна, има убити

Най-малко 6 сирийски войници са убити при ожесточени сблъсъци между армията на арабската страни и турски военни части. За първи път – от началото на турската офанзива в северната част на съседната страна, армиите на Сирия и на Турция влизат в сражение.

Това съобщи агенция “Франс прес”, която се позовава на Сирийския център за наблюдение на човешките права, пише британското издание telegraph.co.uk

Твърди се, че близо до Асадия – южно от граничния град Рас ал Айн, е имало размяна на артилерийски и картечен огън между труските и сирийските военни.

За първи път възникнаха ожесточени боеве между армиите на Сирия и на Турция, обявиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.

Турската армия и нейните паравоенни милиции в Сирия атакуваха кюрдските сили в североизточната част на арабската страна на 9 октомври. Управляващите в Анкара обявиха, че целта им била да бъде създадена буферна зона в Сирия по границата, в която да няма военни формирования на кюрдите. От своя страна те допуснаха сирийската армия в районите по границата с Турция, които контролираха. Така военните от Сирия се изправиха срещу турската армия. Намеси се Русия и обяви, че нейни части ще патрулират в граничния район заедно с турците, за да не се стигне до сблъсъци със сирийците. Явно този план не е твърде успешен, коментират международни наблюдатели.

Междувременно Министерството на отбраната на Русия отрече информация, че руски военни полицаи, които патрулират в Северна Сирия, са били атакувани от Турция. По-рано беше обявено, че един или двама руски войници, двама журналисти и няколко цивилни лица са пострадали при обстрел. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
България ще изиграе контролата срещу Парагвай и мача от европейските…