НАЙ-НОВИ:

Турски кметове с призиви срещу България

Кметицата на голямата община Айдън в Югозападна Турция Йозлем Черчиоглу се обърна с призив към депутатите от управляващата Партия на справедливостта и развитието “да предприемат мерки и да се борят активно”, за да не бъде избрана България за новия завод на “Фолксваген”.

Черчиоглу е кмет от главната опозиционна турска Републиканска народна партия. Тя настоява на всяка цена заводът да бъде изграден на територията на общината, управлявана от нея.

Кметицата отбелязва и изявленията на премиера Бойко Борисов и на бившия президент Росен Плевнелиев. Те съобщиха наскоро, че  България ще предостави много по-добра оферта от Турция.

Ние защо да мълчим? Нашата община е в състояние да предостави далеч по-добри условия. Имаме чудесна инфраструктура за изграждането на новия завод и близо 4 000 готови работници“, твърди Черчиоглу, цитирана от offnews.bg

Към призива на главната кметица се присъедини и кметът на община Герменджик – от провинция Айдън, Фуат Йондеш. Той твърди, че общината му е „географски, стратегически и логистично най-подходяща за завода на Фолксваген, и в никакъв случай Турция не следва да изгуби проекта, за да отиде той в България“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Големият поет и певец Михаил Белчев е бил опериран по…