НАЙ-НОВИ:

Трапезата за Великден по-евтина, но истинският козунак е 10 лева за килограм

Цените на плодовете и зеленчуците са най-ниските за последните шест години преди Великден, отчетоха от Комисията по стоковите борси и тържищата.

Част от продуктите, които са необходими за един козунак като захар и стафиди, обаче са поскъпнали спрямо миналата година. Хлебари твърдят, че ако се влагат качествени продукти в един козунак, цената му трябвало да бъде около 10 лева на килограм. Ако козунакът е по-евтин, в него са използвани консерванти и изкуствени заместители, убеждават ни производители.

Търговци твърдят, че през тази година трапезата за Великден ще е значително по-евтина от предишни години. Те все пак предупреждават, че най-скромният празничен обяд в домашни условия ще струва около 35 – 40 лева.

Заради топлата зима най-осезаемо били поевтинели зеленчуците, отчитат от борсите и тържищата. “Не бих посъветвал никой да пазарува по-рано, тъй като няма да има необходимост от това, не се очаква спекулативно покачване на цените”, твърди Владимир Иванов – председател на Комисията по стоковите борси и тържищата. Дори и да имало увеличение, то нямало да бъде повече от 2-3%. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Берое ще изиграе първият си мач след уволнението на треньора…