НАЙ-НОВИ:

Каква е тайната на дълголетието

Каква е тайната на дълголетието – спазването на Вселенските закони, определен хранителен режим, определени физически упражнения или нещо друго?

Алена отговаря:

Дълголетието не е подвластно на тайна, нито земна, нито планетарна, нито Вселенска. То е част от живота на разумните същества в необятната Вселена, без значение от нивото на тяхното развитие. С хранителен режим и физически упражнения, без значение на какви техники са подвластни, не се постига нито дълголетие, нито може да бъде заслужен живот във вечността. Да се вкопчиш в живота е едно, а да осъзнаваш неговия смисъл е друго. Именно съществата, хуманоидите, развити или не толкова развити, осъзнали смисъла на живота си, на този на другите същества, на своите планети и на другите планетарни системи, се радват на дълголетие.

Дълголетието не означава живот от 100, 150, 200 и повече години, каквито са мечтанията на земния човек, а живот, докато ни омръзне, може да са и хилядолетия, стига да съумеем да излезем от Мрака и да заживеем в Светлината, да разчупим корубата на рачешката черупка, в която сме се затворили, и да прозрем, че освен нас има и нещо друго, необятно и невъзможно да бъде обхванато, мамещо ни с неговата безбрежна шир и красота, съдържащо знания, до които можем да се докоснем.

  1. Най-важно условие за дълголетие на човешкото същество е осъзнаването, че всички живи същества във Вселената са равнопоставени и имат право на живот, подкрепа и помощ, когато им е необходима.
  2. Дълголетието в стотици и хиляди години е Вселенски дар за съществата осъзнали, приели и спазващи кармичните закони.
  3. Безкомпромисно и безусловно спазване на Вселенските закони, за да не търпи наказания както душата, така и физическата й опаковка, независимо от нейния вид.
  4. Осъзнаването, че прераждането е неизменно следствие от натрупаната карма, позитивна или негативна и знанието, че никой не се освобождава от кармичните си грехове и тегоби, нито може да ги прехвърли на своите потомци. Те го следват във всичките му следващи прераждания, ако не е успял да заслужи хилядолетно съществуване в едно здраво тяло и с мощна физическа активност.
  5. Умението да се раздава и получава любов и обич.
  6. Тялото да бъде засищано с потребната му храна, но да не се забравя или съзнателно пренебрегва като непотребна духовната. Дълголетието е единство на хармонията между дух и материя.
  7. От всичките Вселенски закони човекът трябва да се научи да спазва на първо място закона за непоисканото добро. Неговото нарушаване води до междуличностни проблеми, конфликти и дори физическо насилие, отнемащо здравето и правото на дълголетие на потърпевшите.
  8. Мигът на смъртта се отдалечава когато човекът си поставя нови и нови цели, чието постигане очаква. Цели свързани с професионалния, личния, интимния живот, създаването на деца, тяхното отглеждане и възпитание, или с щастието да се радва на внуци, правнуци и техните потомци.

От всичките осем условия, отварящи вратата към дълголетието на човека, можем да сме сигурни, че то все още е далечен и недостижим мираж за човечеството, а е достъпно само за избрани негови чеда.

Автор: Светлана Тилкова – Алена Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 13 ноември ще трябва да бъдете по-големи реалисти, да…