НАЙ-НОВИ:

Български студенти по право с голям успех на международно състезание

Студентите по право Ивайло Икономов и Георги Еленков спечелиха състезание по медиация и преговори, организирано от Виенския център по международен търговски арбитраж (VIAC), съобщи информационният портал mladite.info

Първото място на студентите от Софийския университет “Св. Климент Охридски” беше спечелено след победи над отбори от Бразилия, Индия, Русия и Полша, а на финала нашите момчета се наложиха над американския отбор на SUNY Buffalo University.

Под ръководство на адвокат Дима Александрова, Ивайло Икономов (IV. курс – “Право”) и Георги Еленков (II. Курс – „Право”), успяха да преминат всички кръгове на състезанието, за да достигнат до финала и да извоюват голямата победа сред овациите на повече от 120 професионални медиатори, юристи, треньори и др.

Успехът е първи по рода си за България в областта на медиацията. Това е способ за извънсъдебно, доброволно разрешаване на спорове. При него страните, които спорят, се подпомагат от трето, неутрално и безпристрастно лице – медиатор. Целта е да бъде постигнато взаимно приемливо споразумение.

Източник: mladite.info Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В Художествена галерия – Стара Загора на 12 юли 2016…