НАЙ-НОВИ:

Новина от последния час: Стрелба с автомат в трамвай в Холандия в 11:45 днес

Неизвестен засега, е стрелял с автомат в трамвай в град Утрехт, Холандия, съобщиха за ЗАРАТА читатели, живеещи там. Един е убит. Има ранени, включително тежко. Инцидентът е станал в 11:45 ч. българско време

Засега не е дадена информация за извършителя, който е избягал.  Полицията на Утрехт е съобщила, че  при разследването се има предвид и възможен терористичен мотив. Случилото се е в турският квартал на Утрехт. Не са потвърдени слуховете за стрелба по друг трамвай.

Мотивите не са известни, но премиерът Марк Рюте е обявил, че вече е свикана “кризисна среща” на правителството, а местни издания твърдят, че и антерористичното звено към полицията провежда такава среща.

Площад близо до спирка на трамвая е отцепен от полицията, според която инцидентът е станал в центъра на града. Спешни медицински екипи са пристигнали на мястото на инцидента.

Отцепено е и цялото движение от и към Утрехт, което е сериозен транспортен колапс за почти половината страна (заради местоположението на града). Издирва се червена кола

 

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Екстремист откри огън по пътниците в трамвай, който приближавал спирка…