НАЙ-НОВИ:

Стартира изпълнението на проект на Кметско наместничество с. Лясково

Кметско наместничество с. Лясково подписа първи договор за безвъзмездна помощ на 17.05. 2019 г. с ПУДООС в рамките на Национална кампания     „ ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2019 г.“ на тема “ Заедно да създадем зелен кът за отдих“. Изпълнението на проекта започва на 16.06.2019 г. , на празника на село Лясково „Свети Дух“ .

Основната цел на проектa “ Заедно да създадем зелен кът за отдих“ е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазването на околната среда в с. Лясково, Община Стара Загора.

Местното население активно ще се включи в доброволческите дейности заложени в проекта „ Заедно да създадем зелен кът за отдих“, което се утвърждава от изразилите желание за участие чрез протокола за доброволческо участие. Идеята за създаване и облагородяване на точно това място е предлагана от жителите на селото тъй като в момента то е неугледно и занемарено, а имат спомените за място на което са се радвали и са изпращали децата си да играят. Многократно са поставяли въпроса, мечтаят за облагородяване на района и приветстват идеята.

Дейности по проекта:

 – Сформиране на екип отговорен за реализацията на проекта.

– Провеждане на първа информационна среща в която под формата на презентация ще бъде запозната обществеността с дейностите по проекта.
– Избор на изпълнител на строителните дейности по проекта.
– Стартиране на същинското изпълнение:
– Почистване на избраните терени.
– Заравняване на терена, на който ще се изпълняват дейностите по проекта.
– Залесяване на предвидената растителност.
– Поставяне на определените градински пейки и кошчета за отпадъци.
– Поставяне на беседка за отдих.
– Монтаж на ограда от пана по периметъра на терена.

Заключителна среща – популяризиране на постигнатите резултати в следствие изпълнението на проекта на Националната кампания –„ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА – 2019 г.“ на МОСВ.
Очаквани резултати:
С реализацията на проект „Заедно да създадем зелен кът за отдих“ на територията на с. Лясково, Община Стара Загора ще се създаде чиста, здравословна и естетически красива околна среда за жителите на с. Лясково.
Почистването, озеленяването и поддържането на облагородените площи ще допринесе за повишаване на екологичното самосъзнание и култура на всички, ще се стимулира ежедневното желание за опазване на околната среда. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Бразилецът  Елиаш Да Силва се завръща в  Берое  и от…