НАЙ-НОВИ:

Старозагорските зонтианки – скъпоценни камъни на гърдите на Слънчева Тракия

Има само един начин да оцелее една нация. И това е да помага на децата да станат по-добри, по-знаещи, по-можещи, за да продължат делото на родителите си. И да предадат после щафетата на следващите, а те на следващите. Това гарантира, че тази нация няма да изчезне, погълната от вълните на безмилостното време, което няма сантименти.

Снощи в “Мариан Палас” се проведе събитие, което за пореден път даде своята лепта в битката на забвението и пошлостта с отговорността пред бъдещето. 25 дами от Стара Загора организираха за пореден път благотворително събитие с една единствена цел – да бъдат полезни така, както винаги жените на Стара Загора са били полезни за своя град в продължение на повече от 8000 години.

Ежегодният благотворителен бал на “ЗОНТА КЛУБ – Стара Загора” няма да се запомни с грандиозни тоалети, гурме кухня, маркови скъпи питиета и възторг на еснафщината, а с над 16 000 лева – средства от дарения, томбола, търг – събрани в името на една добра цел – осигуряване на стипендии за талантливи, можещи и постоянно развиващи се деца от Стара Загора и региона.

Инж. Андон Андонов – изпълнителен директор  на “Мини Марица-Изток” АД и Ареа директор Елект Яна Генчева участваха в благотворителния търг и дариха суми от по 1500 лева. Живко Танев дари 1000 лева. Рангел Танчев спечели изключително изящната пластика, предоставена в името на каузата от кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Любомир Стоичков, семейство Ралчеви, депутатът Маноил Манев, бившият областен управител на Стара Загора Мария Нейкова, сем. Геневи, Олег Стоилов, Даниела Димова, вицепрездентът на “ЗОНТА КЛУБ – Стара Загора” Надежда Николова, Виктория Стоянова… Това са само малка част от хората, отворили сърца и ум, за да осигурят възможност на деца от Стара Загора да бъдат финансово подкрепени в битката им по трудния път нагоре.deca tancuvat

Всички те бяха там, за да подкрепят кауза, която “ЗОНТА КЛУБ – Стара Загора” смело и уверено защитава вече 2 години. И получиха благодарностите на Ваня Михайлова – “ЗОНТА КЛУБ – Стара Загора”. Благодарности, които един достоен Президент в края на своя изключително успешен мандат дължи на тези хора, които все още вярват в успеха, възможностите, силата на волята и духа. А заедно с нея в това вярват и останалите 24 зонтианки, които снощи вярваха и пръскаха увереност, сила, духовна красота и много твърдост в отстояване на своята кауза.

Защото всеки камък може да бъде обработен и да стане красив. Но само Диамантите имат непречупваща се твърдост. И това ги прави незаменими. Защото извън суетата диамантът е просто въглерод.

Като зонтианките – скъпоценните камъни на гърдите на Слънчева Тракия… Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Полицай от Враца е бил блъснат от шофьор на лек автомобил,…