НАЙ-НОВИ:

Старозагорски компании си поделят поръчка за 45.5 милиона лева на ТЕЦ “Марица-изток 2”

Две компании ще изпълняват пещостроителни и изолационни работи по време на ремонти в ТЕЦ “Марица-изток 2” през следващите три години. Поръчката за 45.5 милиона лева без ДДС ще си поделят “Пещострой” и “Енергоремонт Гълъбово”. Това става ясно от публикуваното преди дни съобщение за възлагане, съобщава “Капитал”. Това са били и единствените кандидати в обявената през октомври процедура по договаряне с обявление.

Поръчката е с две обособени позиции, които покриват различна част от съоръженията в държавната топлоцентрала. Сумата е разделена почти поравно между “Пещострой” и “Енергоремонт Гълъбово”. Двата изпълнителя ще осигуряват строителните работи по време на планови или аварийни ремонти. Договорът е със срок 36 месеца и ще се изпълнява поетапно според ремотния график на централата. В случай че предвидените средства се изчерпят по-рано, договорът спира да действа. При планови ремонти компаниите ще бъдат уведомявани 30 дни предварително, а при аварийни ремонти ще трябва да реагират най-много до пет дни.

Процедурата беше обявена през октомври, а решението за възлагането й е взето в края на миналата година, става ясно от публикуваните документи. Сред изискванията към кандидатите беше да са изпълнявали подобни проекти през последните пет години, да имат необходимите кадри и оборудване, както и да са сертифицирани по ISO 14001:2004. Като доказателство за икономическото си и финансово състояние те трябваше да предоставят банково удостоверение, че разполагат с необходимия финансов ресурс за материали, консумативи и заплати в размер на 3.5 милиона лева за всяка от позициите.

“Пещострой” е регистрирана през 1998 година в Стара Загора с 500 хиляди лева капитал. Основният й бизнес включва пещостроителна и изолационна дейност. Фирмата е собстевност на Господин Жечев Господинов, който е и управител. По данни към септември 2015 година в компанията работят около 240 души. Основни клиенти са трите топлоцентрали в Маришкия басейн.

“Енергоремонт Гълъбово” е дъщерно на фирмата “Металик” от Стара Загора и едно от големите ремонтни предприятия в региона. Регистрирано е през 1994 година с 1.6 милиона лева капитал. Крайният мажоритарен собственик на компанията е Дечко Колев, който е и председател на борда на директорите. Предприятието се занимава главно с ремонти на електроцентрали, откъдето идват и основната част от приходите му. Във фирмата работят над 680 души. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
ФК Верея се раздели с трима футболисти по взаимно съгласие.Това…