НАЙ-НОВИ:

Старозагорски деца пазят живи българските традиции (СНИМКИ)

Днес наградиха малките творци, участници в ежегодния конкурс “Сурва, весела година!”, организиран от “Център за наука, култура и изкуство” към Община Стара Загора. До 12 декември деца на възраст от 1 до 8 клас изработиха и предадоха сурвачки и рисунки, които бяха оценени от компетентно жури от трима художници.
Награждаването се превърна в истински празник за децата, родителите и гостите на събитието. За тях танцуваха малките изпълнители от детския фолклорен ансамбъл “Траянци”, а вокалната студия “Траяна глас” зареди присъстващите с настроение.

Официален гост на тържеството беше заместник-кметът Иванка Сотирова, която връчи грамоти на отличилите се участници в конкурса и раздаде награди. Тя поздрави учениците и техните учители и ръководители за проявеното старание да запазят и претворят традиционната българска култура в красиви рисунки и майсторски изработени сурвачки.
Събитието се организира със съдействието на Община Стара Загора. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

image0 (9K)
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Празниците наближават! Украсяваме домовете си най-различни пъстри Коледни творения, но…