НАЙ-НОВИ:

Невероятно! Какво откри семейство, когато си купи стара чаша за няколко долара?

Стара чаша, закупена за 3 долара, се оказа истинско съкровище. Оказа се, че тя струва повече от два милиона и двеста хиляди щатски долара.

[ad id=”225664″]

Мъж и жена от Ню Йорк станали собственици на ценната чаша, без дори и да предполагат за нейната стойност. Преди време двамата се разхождали в квартала си и пред една от къщите се натъкнали на гаражна разпродажба. Собствениците се премествали в друг град и решили да продадат ненужните си вещи. Вниманието на съпрузите било привлечено от нестандартна чаша, украсена с интересни орнаменти. Мъжът и жената я купили за 3 долара. Когато се прибрали в своята къща, оставили чашата върху камината и дълго време не й обръщали внимание.

[ad id=”263680″]

Един ден семейната двойка гледала телевизионно предаване, в което представяли различни предмети с колекционерска стойност. В предаването разказали за ценни порцеланови вази и чаши от имперската епоха в Китай. Тогава съпрузите си спомнили за своята покупка от гаражната разпродажба. Без особена надежда двамата разгледали чашата.

Каква била изненадата им, когато на обратната страна на чашата забелязали специфично клеймо. Спомнили си, че в телевизионното предаването коментирали, че с подобен знак в древен Китай маркирали ценни съдове за бита. Жената и мъжът от Ню Йорк решили да се консултират с антиквар за чашата. Заключението му надхвърлило дори и най-смелите им очаквания. Оказало се, че тя е не само скъпа, ами много скъпа! Чашата била направена в епохата на династията Сун, управлявала в Китай преди около 1000 години.

[ad id=”225664″]

Предварителната оценка на специалиста гласяла, че чашата струва около 300 хиляди долара. По-подробен анализ обаче показал, че предметът е уникален. Чашата била продадена от аукционна къща “Сотбис” за фантастичната сума от 2 225 000 долара.

По всяка вероятност предишните собственици на чашата са я получили в наследство от някой ексцентричен родственик и не са предполагали за нейната стойност. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На 7.05.2016 г., около 18.04 ч., по АМ "Тракия", в…