НАЙ-НОВИ:

Средствата за благоустрояване на селата в община Стара Загора не са достатъчни

Средствата за благоустрояване на селата в община Стара Загора не са достатъчни, каза за Радио Стара Загора кметът Живко Тодоров.
Отделената сума за тази година възлиза на над 1 милион лева. На територията на общината има 51 села, от които няма как да постъпят значителни приходи в местната хазна, а нуждите са много, коментира градоначалникът.

По-голямата част от постъпленията в общинския бюджета са от данъците и таксите в град Стара Загора. Част от тези пари се пренасочват към селата за поддръжка на общинската пътна мрежа, улици, обществени сгради и други услуги, които често са нерентабилни.

„Един милион лева е минималната сума, която всяка година се дава за малките населени места. Много от услугите, за които се плаща са губещи. Примери са градският транспорт и сметоизвозването. В същото време данъците и таксите, които постъпват от селата са малко. Все пак Стара Загора като един от големите градове се справя добре. Ако София имаше 50 или 100 села, а не 34, както е сега, положението там щеше да е много по-зле, отколкото в Стара Загора. Държавата трябва да намери механизми общините с голям брой села да получават повече ресурс.“ , каза кметът Живко Тодоров. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Още две награди за Търговската гимназия от национален конкурс. Нели…