НАЙ-НОВИ:

СОУ “Христо Смирненски”-Стара Загора със Специална награда на Министерството на здравеопазването

На 18 юни 2015 на СОУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора бе връчена СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА  на Европейската комисия в България за участие в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюнев дим 7“.  Тържествената церемония се състоя в Министерството на здравеопазването.

В надпревара с 57 училища от цялата страна единствено СОУ „Христо Смирненски“ получи престижната награда – посещение в Представителството на Европейската комисия в България на учениците, участвали в проекта „Бъди разумен. Живей без тютюнев дим“ и подхода „Предай нататък“. Проектът бе реализиран под ръководството на Валентина Спасова – главен учител по биология и здравно образование. Освен тази награда училището получи и статуетка, грамота и предметни награди, осигурени от Министерството на културата, Министерството на образованието и Министерството на спорта.

Пресконференцията бе открита от министъра на здравеопазването Петър Москов. Присъстваха оше министърът на спорта Красен Кралев, заместник-министърът на образованието и науката Ваня Кастрева, политическият съветник от Представителството на Европейската комисия в България Христо Христов, главният  държавен санитарен инспектор д-р Ангел Кунчев, директорът на Дирекция „Обществено здраве“ д-р Филипова и др.

В началото на следващата учебна година всички участници в проекта ще посетят Представителството на Европейската комисия в България.


Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
След теб и други ще си идем - къде ти…