НАЙ-НОВИ:

Кои са нещата, които трябва да изтриеш от профила си в социалната мрежа

Социалните мрежи са сила, която притежават власт над хората. Всички знаем, че трябва да внимаваме какво публикуваме.

Какво трябва да изтриете от профила си, за да сте спокойни за неприкосновеността на личните си данни:

1. Рождената дата– тя е сред най-важните парчета от пъзела, който включва също името ви и вашия адрес, а от там някой може да получи лесен достъп до банковата ви сметка.

2. Телефонен номер – доста смело решение да си публикувате телефонния номер. В най-добрия случай може да ви звънне някой таен обожател. В най-лошия? Измамник или злонамерник.

3. Приятелите, които допускате – доказано е, че можем да имаме не повече от 150 стабилни приятелства с група от хора. Ето защо е добре да изчистите листа с приятелите, с които дори не се поздравявате на улицата.

4. Снимки на децата ви – въпрос е – каква информация за себе си биха искали да виждат децата ни в социалните мрежи, когато пораснат и започнат да ги използват?

5. Достъп на местоположението ни  – досещате се за причините.

6. Спрете  тагването от различни локации  – може да даде прекалено много информация за вашето местонахождение, особено ако е от домашния ви адрес – така издавате точното място, на което живеете.

7. Споделяне – кога ще ходите на почивка – това е добре дошло за всички крадци и недоброжелатели.

8. Дебитни и кредитни карти – това НИКОГА не е добра идея да се споделя. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Щастие в дома на водещият на новините на NOVA -…