НАЙ-НОВИ:

Слепият имитатор от „България търси талант” живее на ръба на мизерията!

На кастингите “България търси талант” по традиция стават фурори, а нерядко хората, които стоят зад тях, преминават през изпитания на своя живот.

Такъв е случаят и със слепият имитатор, който завладя журито и публиката. 31-годишният Андриян Асенов изправи на крака всички в залата със своите изпълнения, а таланта му донесе и заслужен златен бутон.

С възторг и вълнение Славена Вътова – натиска златния бутон, който изстреля Андриян директно на финала на шоуто. Той става и първият участник, получил привилегията да се бори за голямата награда, без да преминава през цедката на останалите кръгове.

Талантът му е безапелационен! Слепият артист направи изненадващо сполучливи имитации на емблематични български личности като: Тодор Колев, Слави Трифонов, Тодор Живков, Бойко Борисов, имитира  и един от членовете на журито – Любен Дилов-син.

Извън блясъка,  в живота на Андриян трудните изпитания са едно след друго. Още при раждането станало ясно, че момчето ще е с нарушено зрение, въпреки че и двамата му виждали нормално.

Първоначално лекарите му дали надежда, че има шанс да прогледне след тежка операция, после обаче преминал през куп прегледи и офталмолозите били категорични, че той никога няма да вижда.

“По рождение съм незрящ и това няма да се промени до края. Примирил съм се със съдбата си”, споделя пред “Уикенд” той  и добавя нещо покъртително. Преди години мошеници го залъгали, че могат да му помогнат с иновативна терапия, която струвала над 10 000 лева. Бързо станало ясно, че това е измама.

Детството му преминава във врачанското село Лесковец, след което завършва успешно специалното училище “Луи Брайл” в столицата. Талантът му на имитатор се проявява още през ученическите години.

Андриян завършва и УНСС –  специалност “Икономика на транспорта”, но най-голямата му мечта била да следва в НАТФИЗ. Оказало се обаче, че това е невъзможно.

“Оказа се, че там не приемат хора с увреждания като мен. Странно е, но е факт”, с тъга констатира артистът, който в момента живее в общежитие на бул. “Европа”, в една стая с баня и тоалетна. Наемът му бил 30 лв. на месец.

“Мечтая за свое жилище, партньор и семейство”, откровено е младото момче, което макар да има висше, не може да си намери добра работа. Където и да кандидатствал, никой не искал да наеме човек с увреждания. Неволята го принуждава в момента да се прехранва като продавач в Националната потребителна кооперация на слепите в България.

За негов късмет, преди две години и половина, директорът на студентския театър “Алма матер” в Софийския университет Николай Георгиев, веднага усетил таланта в него. Първата му роля била на незрящия Дядо Йоцо в едноименната пиеса на Иван Вазов.

После получил и главната роля на Стефан Стамболов в “Часът на моето убийство”. Имитаторът актьор грабнал две награди за мъжки роли. Още щом чул рекламата за кастингите на “България търси талант”, той бил категоричен, че ще се запише.

След участието си в риалити формата и хилядите поздрави, които получил, Андриян не мигнал цяла нощ от вълнение и емоции.

“Много бях развълнуван. Това, което ми се случи, много емоционално го изживях пак. И честно казано исках го златния бутон, но не очаквах, че някой ще ми го натисне. И много благодаря на Славена, че ми се довери, че натисна златния бутон и ме изпрати на финал.

Няма да я разочаровам – обещавам пред цяла България!”, сподели с емоция талантът, който  имал идея с какво ще вдигне отново на крака публиката на финала. Надява се искрено да има шанса да грабне голямата награда от 50 000 лв и така като гледаме на какво е способен, не бихме се учудили на подобен развой в шоуто За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо с ново…