НАЙ-НОВИ:

Турската армия бомбардира съседна държава

Турската армия е извършила снощи въздушни удари в Сирия.

Бомбардиран е район край граничния пункт “Семалка”, между Сирия и Ирак. Той е под контрола на кюрдските сили на Народните отряди за защита (YPG), съобщават местни медии.

Атаката идва само часове, след като САЩ отказаха да се присъединят към Турция при нейна военна операция в Сирия. Управляващите в Анкара твърдят, че целта им била да създадат “безопасна зона” в северната част на арабската страна, в която да бъдат настанени стотици хиляди бежанци. Реалната им цел обаче е да ударят кюрдите в района, категорични са анализатори. Те бяха подкрепяни от САЩ, защото са основните сухопътни сили в проамериканската коалиция в Сирия, които се сражаваха срещу терористите от “Ислямска държава”.

Вчера президента на САЩ Тръмп обаче обяви, че започва изтеглянето на американските военни части от арабската страна. По-късно той заплаши Турция, че “ще унищожи” икономиката й, ако изпрати армията си срещу кюрдите в Сирия. Турските военни обаче нанесоха въздушни удари срещу тях. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Водещият на Сутрешния блок по бТВ Антон Хекимян провокира премиера…