НАЙ-НОВИ:

Синът на Тодор Живков се пенсионира с 910 лева пенсия

Само преди месец несретното отроче на комунистическия самодържец Тодор Живков – Владимир, се вля в милионните редици на българските пенсионери – пиши сайтът http://www.vsekiden.com/. И докато повечето връстници на Владко мизерстват с разкладка от 5-6 лева на ден, видният соцбохем прибира фантастичната сума от 910 лева месечно, научи „Всеки ден” от близки до семейството на бившия Първи.

На практика това е тавана на пенсиите в България. Превърналият се в легенда с пиянските си изцепки по времето на развития социализъм Владимир дължи тлъстата сума на повече от 30 години стаж в Българската академия на науките и титлата си „старши научен сътрудник”.

За кариерата на Живков-младши в средите на знаещите преди 10 ноември се разказваха куп анекдоти, но сега Владо бере плодовете на научната си кариера. Редови учени от БАН признават, че са виждали сина на Тодор Живков не повече от 2-3 пъти в академията за последните 30 години. Според тях, той на практика не е извършвал никакъв труд в БАН, а просто се е разписвал, та да му тече заплатата.

Служителите на БАН са известни с щедрите пенсии, които прибират по неведоми причини. Единствената държавна академия в ЕС, комунистическо отроче по своята същност, дълги години бе оглавявана от Тодор Павлов, един от организаторите на атентата в църквата „Св. Неделя” в София, а в нея и сега членуват десетки висши кадри на ЦК на БКП. По тази линия още в средата на 70-те на ведомост е зачислен и любимия син на Тодор Живков, известен с пиянските си изцепки и с факта, че пали цигарата си с банкнота от 20 лева.

Владко не парадирал с гигантската пенсия пред комшиите си в „Бояна”, но видимо живнал, откакто е на държавна издръжка. В последните години рядко излизал от дома си, но сега бръмчал по магазините като баба-реститутка – 910 лева не се харчат толкова лесно.

След неуспешния брак с красивата плевенчанка Маруся Мирчевска, от която има син Тодор, роден на 10 ноември, 1979 г., Владко се жени за Валя. Светлооката хубавица с манекенски мерки учи във Факултета по журналистика в последните дни преди падането от власт на всесилния й свекър.

Не парадира с връзките си, дори крие коя е. Държи се скромно и търси близост със състудентите си. Посещава занятия, явява се чинно на изпити с простосмъртните си колеги. Кротналият и влюбен до уши Владко Живков я чака вечер след занятия и така Валя е разконспирирана. Половинката му ражда малката принцеса Елизабет, която той обожава.

След промените Владко Живков опита да се еманципира от научната кариера, в която го накисна Тато, но два пъти се провали в бизнесначинанията си – търговия с козметика и видеокасети. Оказва се, че на стари години именно работата в БАН ще го измъкне от лапите на немотията. С дребни суми му помага и сестра му Жени. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Новата трибуна на стадион Трейс Арена вече прие първите зрители…