НАЙ-НОВИ:

Съмнения за бомба в израелски пътнически самолет, наши изтребители го ескортираха

Български изтребители са ескортирали пътнически самолет на Израел през нашето въздушно пространство, защото е имало съмнение за бомба на борда му.

“След получена информация за съмнения за взривно устройство на борда на самолет, изпълняващ полет LY2 на израелските авиолинии, днес (5 юли) Министерството на отбраната предприе необходимите мерки”, се казва в съобщението на военното ведомство.

Полетът на израелската авиокомпания El AL е бил по линията Ню Йорк – Тел Авив. Израелското електронно издание Ynet информира, че самолетът е кацнал благополучно около 12:00 часа българско време. Той е бил ескортиран и от изтребители на други европейски държави по пътя си.

Мярката се наложи след анонимен сигнал за бомба, получен от американските власти. Още по време на полета е започнало претърсване на самолета, като в крайна сметка взривно устройство не е било открито.

Изданието “Times of Israel” съобщава, че на борда е имало 380 пътници, като екипажът не им е съобщил за бомбената заплаха, за да не предизвиква паника.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Новият заместник-министър на отбраната е генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов. Днес,…