НАЙ-НОВИ:

Ще правим жп връзка Китай-Бургас-Европа

Споразумение за бърза жп връзка от Китай през Бургас, която да обслужва цяла Европа предстои да бъде подписано  следващия месец.

Това обяви кметът  Димитър Николов след среща с китайска правителствена делегация, водена от заместник-председателя на Националната комисия за сътрудничество и реформи на Китай министър Нинг Дзиджъ, съобщава burgasnovinite.bg .

Идеята  е чрез жп връзката да се осигури максимално кратък срок за доставка на контейнерни товари от Китай за Европа и по-качествена логистична схема,разясни кметът Николов.

Градоначалникът  е категоричен, че това ще превърне в ключов в тази логистика и с оглед на това той призова чуждите предприемачи да инвестират сериозно в Бургас.

Китайска делегация е проявила интерес и към контейнерите превози и условията за изграждане на магистралната връзка Бургас- Варна, стана ясно по-късно днес на брифинг, който дадоха министърът на транспорта и информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски,кметът Николов и областният управител Вълчо Чолаков.

 Китайската делегация разгледа и БМФ “Порт – Бургас” и “Bulgaria West”  , където бяха представени техническите параметри на пристанищните съоръжения. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Идеята за създаването на Висша лига в България ще премине…