НАЙ-НОВИ:

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев изпълни заръката на Борисов и подаде оставка

Шефът на полицията в Габрово Борислав Бончев подаде оставка, съобщи Нова телевизия.

Днес стана ясно, че областната дирекция на МВР в Габрово е реагирала със закъснение на извършения на 7 април от трима български граждани от ромски произход побой над служител в денонощен магазин и това е довело до ескалация на напрежението в града. Това обяви в кулоарите на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Пламен Нунев.

За закъснели действия от страна на полицията в града призна и зам.-вътрешният министър Красимир Ципов. Той обясни, че е разпоредена проверка и ако това се потвърди, ще има дисциплинарни наказания.

Междувременно премиерът Бойко Борисов поиска оставката на шефа на полицията в Габровозаради създалото се напрежение през последните дни в града.

„Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по детски площадки. Полицията е за това – да не го допусне. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи“, заяви пред журналисти в Дубровник министър-председателят. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Стара Загора има потенциал да бъде един от иновационните хъбове в Европа…