НАЙ-НОВИ:

Севтополис, на дъното на Копринка, е проект предложен за финансиране от САЩ

Древният град Севтополис, на дъното на язовир Копринка, е културно-исторически проект предложен за финансиране от САЩ

Представяне на книгата „Каймакъ-Чалан” на Красимир Узунов бе заключителното събитие в организираните чествания по повод 138-годишнината от Освобождението на град Казанлък от турско робство. Специални гости на представянето бяха министърът на туризма Николина Ангелкова, проф. Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, адмирал Пламен Манушев и авторът на книгата Красимир Узунов.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се обърна към всички гости и съграждани, дошли на представянето с думите: 138 години, ние почитаме паметта на загиналите в Освободителната война, но и 138 години ние носим родолюбието в сърцата си. Нашата битка днес е за Казанлък, казанлъчани. Водим я всеки ден, а в днешно време тя е за това да сме разпознаваеми, да идват много хора тук, които да научат за нас.” Стоянова изрази увереност, че в лицето на министър Николина Ангелкова, Казанлък има партньор, с чието съдействие градът ще успее да постигне тези цели.

Специалният гост на представянето, министърът на туризма Николина Ангелкова заяви: „Искам да благодаря на г-жа Стоянова безкрайно за положените усилия, за да развива туризма тук. Те дават видими резултати.” Ангелкова обяви ,че преди Коледните празници Министерство на туризма е имало възможност да препоръча пет културно-исторически проекта, които посланическият фонд към посолството на САЩ да финансира. „Един от проектите, които аз посочих е именно този да се покаже древният град Севтополис, който се намира на дъното на язовир Копринка. Ще направим всичко възможно със средствата, които имаме за реклама да рекламираме културно-историческото ни наследство и най-вече тракийското наследство, което имаме”, категорична бе министър Ангелкова. Тя допълни още, че министерство на туризма ще съдейства на общините да участват с техни проекти за финансиране в различни програми. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
ЧЕТЕМ СТАРИТЕ ВЕСТНИЦИ 25 ГОДИНИ НАЗАД в-к „Септември” бр. 5,…