НАЙ-НОВИ:

В ролята на Шуле – великолепната актриса Гонджа Вуслатери

Шуле е един от най-противоречивите персонажи в турския сериал “Майка”, излъчван в праймтайма по бТВ всяка делнична вечер. За великолепната си игра в тази роля актрисата Назлъ Гонджа Вуслатери грабва наградата за „Най-добра актриса на годината“ на вестник Хюриет.

Наградата никак не е случайна, защото Вуслатери се превъплъщава в ролята на Шуле Акчай по неповторим начин. Нейната героиня на моменти е не само мразена, но доста жени се оприличават със съдбата на Шуле, гледайки как партньорът ѝ я малтретира и физически, и психически.

Гонджа Вуслатери е един от „виновниците“, сериалът „Майка“ да се превърне в супер рейтингова теленовела.

Актрисата е родена в Бурса на 2 септември 1986 година. Баща ѝ е офицер, но рано се развежда с майка ѝ. Гонджа има една по-голяма сестра и доведен брат. Основна роля в живота на момичето има нейната майка, която първоначално се надявала, че Гонджа и сестра ѝ ще станат художнички, но това така и не се случва, въпреки изявеният  им талант.

9-годишната Гонджа се прибрала от училище един ден и разказала на майка си, че учителката питала всяко от децата какво иска да стане като порасне. Момиченцето не знаело и задало същия въпрос на майка си вкъщи, а тя без да се замисли отговорила: “Стани актриса. Ако си актьор, никога не умираш.” Тези думи и срещата с популярен турски актьор малко по-късно предопределили по-нататъшната ѝ съдба. Още на 9 Гонджа започва да учи за актриса, после завършва и Висша школа по актьорско майсторство и дълго време работи в театъра.

Кинокариерата ѝ започва случайно и неочаквано, докато тя продавала напитки. Работела е какво ли не, притисната от финансови затруднения. Открива я актьорът Селчук Йонтем и Гонджа тръгва с малки роли в различни кинопроекти. Става популярна с участието си в сериала “Малки тайни”. Оттам лавинообразно следват наградите, забелязват я големите режисьори.

И идва ролята на Шуле в “Майка”, където Гонджа разгръща целия си потенциал. В много интервюта тя разкрива, че за нейно съжаление отблизо познава проблемите на героинята си. Самата тя е малтретирана в миналото, преживяла е физическо насилие и унижение от бившия си партньор и въпреки страданието, играейки Шуле, не ѝ е било трудно да влезе в нейния образ.

Актрисата споделя, че понякога персонажът на Шуле буквално я изцежда психически и физически и след снимки със страдание излиза от ролята. Тя смята, че най-големият проблем на героинята ѝ е, че е сляпа за щастието и черпи енергията си единствено от тъмнината, в която живее с Дженгиз. А това е избор, който тя прави постоянно, оставайки с него и всъщност не знае какво е истинско добро.

А за прословутата сърцераздирателна сцена с връзването на Мелек в чувала за боклук, Вулсатери разказва как е протекло заснемането. Шуле е трябвало да счупи една чаша на масата, но актрисата толкова е била влязла в ролята, че се срязва сериозно и се наложило да зашият ръката ѝ с 18 шева. Екипът вижда, че тя кърви и предлагат да спрат снимките, но Гонджа решила да продължат, тъй като знаела, че няма да може да пресъздаде втори път тази емоция.

За разрастващото се насилие в световен мащаб Гонджа Вуслатери казва, че за него никога няма оправдание. Тя много трудно приема такива новини и се разтреперва, когато чуе за пореден подобен случай на агресия между хората.

За разлика от екранната Шуле, Гонджа все още не е станала майка. Но се надява някой ден да бъде по-добра в тази роля от своята героиня.

Освен с огромен талант на актриса, Вуслатери е журналистика, сценарист и поетеса с издадени няколко стихосбирки и книга. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Токов удар е най-вероятната причина за опустошителния пожар в парижката…