НАЙ-НОВИ:

Гьонюл играе с истинската си дъщеря в “Майка”

Животът на талантливата турска актриса Вахиде Перчин не е само блясъкът от прожекторите и славата. Нейната популярност в България е поредица от брилянтно изпълнени главни роли в няколко сериала, излъчвани по някои от нашите телевизии.

Една от най-запомнящите се нейни роли е тази на Хюрем султан във “Великолепния век”. Сега българските зрители я гледат като Гьонюл Аслан в сериала “Майка”.

Вахиде Перчин е родена на 13 юни, 1965 г. в Измир, Турция. Висока е 178 см и покорява не само с ръста си, но и със своя силен характер, чар и таланта да пресъздава всякакви персонажи.

Нейните корени са на преселници от Гърция, дошли в Турция в началото на ХХ век. Отрано момиченцето проявява интерес към рисуването, театъра и избира пътя на актриса. Преди да учи в театралния отдел на факултета по изящни изкуства в университета, постъпва в икономическия, но както става ясно, не икономиката е нейното бъдеще. Завършва с отличие и започва работа в Анкара, после в Държавния театър, а след това се мести в Адана. Играе в класическите пиеси на Шекспир, в съвременни постановки, но нейната слава извън пределите на родната Турция идва след участието на актрисата в теленовелите и в киното. От 1996, когато получава първата си голяма награда за Най-добра женска роля, призовете за нейния талант следват един след друг.

Омъжва се за актьора Алтън Гьордюм и сменя фамилията си, с която всъщност придобива известност. От брака им се ражда една дъщеря, Ализе, която продължава семейната традиция и в сериала “Майка” участва в ролята на Гамзе. Алтън и Вахиде са женени 22 години. През 2013 се разделят, като причината (според много медии) е тежко заболяване, което поваля Вахиде за дълго време и точно тогава тя не получава подкрепата на съпруга си.

Откриват ѝ рак на гърдата и последват всички “екстри” на заболяването: химио- и лъчетерапии, окапване на косата, напълняване. Актрисата преодолява с достойнство и голяма воля всичко, подкрепена от приятели и колеги. В крайна сметка удържа победа над коварната болест. Колегите ѝ я наричали “извънземна от далечна галактика”. Не се крие, напротив – снима се без коса, без мигли и вежди и счита за изключително важно да се говори за заболяването, да се пропагандира здравословен начин на живот, да се правят редовни профилактични прегледи.

След оздравяването си, Вахиде Перчин (върнала бащината си фамилия след развода) хвърля излишните килограми с много тренировки и отново е във форма. Продължава да преподава актьорско майсторство в “Академия 35 и 1/2”, основана от двамата с бившия ѝ съпруг.

Вахиде Перчин е активна общественичка и често е сред хората, разделяйки с тях радостите и болките им. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Сутринта в 9:40 ч.,  на бул. "България" в Стара Загора,…