НАЙ-НОВИ:

Сергей Станишев пренареди листите на БСП за пореден път. Корнелия призна загубата

Въпреки, че бе изтикан на заден план от групата на Корнелия, Сергей Станишев доказа, че е влиятелен в БСП. С 28000 преференции той зае второ място в листата.

За загубата на левицата Корнелия като че ли призна личната си вина, защото обяви, че ще започне процедура по избор на председател на БСП. Очевидно така признава, че загубата на БСП си беше чисто нейна. Отявлената антиевропейска риторика не се хареса на масовия избирател. Дори тези, чиито внуци  “аргатуват” на омразните капиталисти в Европа очевидно не можеха да тръгнат срещу децата си. Просто е антибиологично. В известно отношение това беше вот “ЗА” или “ПРОТИВ” Европа. Изборът на повечето българи беше ясен. Всъщност те припознаха ГЕРБ, която до този момент неотлъчно е била на проевропейски позиции. Ако не стане някакво политическо чудо, разгром очаква столетницата и на общинските избори на есен.

Веднага след изборите започнаха консултации за европейското управление. Ето какво написа Сергей Станишев по този повод:

” Видяхме се с кандидата на ПЕС за следващ председател на ЕК – Frans Timmermans минути след обявяване на първите резултати. Предстои да обсъдим стратегия за преговори с премиерите социалисти този вторник. ПЕС ще работи за формиране на ново проевропейско ляво мнозинство, с което да спрем двадесетгодишната доминация на десницата. Благодарим на всички, които подкрепиха левицата в Европа!” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
"Европейският парламент е наш". Това обяви руското издание „Военное обозрение“.…