НАЙ-НОВИ:

Звезда от “Игра на тронове”: Мъжете в Холивуд също са подложени на сексизъм

“Мъжете също са подложени на сексизъм в Холивуд, както и жените”. Това заяви звездата от нашумелия сериен филм “Игра на тронове” (Game of Thrones) Кит Харингтън. “Във филмовата индустрия определено има сексизъм, на който жените стават жертва, но това се случва и с мъжете”, твърди 29-годишният актьор.

“Аз самият съм го чувствал, когато трябва да се събличам по време на снимки”, признава Кит Харингтън.

“Ако почувствам, че ме наемат само заради външния ми вид обаче, ще спра да се снимам във филми. Харесва ми да мисля за себе си като за нещо повече от глава с хубава коса и красив външен вид”, допълва Кит, който стана любимец на жените по света с ролята на Джон Сноу в “Игра на тронове” (Game of Thrones) и Майло в “Помпей” (Pompeii).

През миналата година група актриси в Холивуд публично протестираха срещу по-ниското заплащане спрямо мъжете и сексуалния тормоз, на който били подлагани, за получат дадена роля. Ашли Джъд разказа пред клюкарското издание Variety, че е била подложена на сексуален тормоз в края на 90-те години на миналия век от един от най-уважаваните филмови босове в Холивуд. Той я попитал дали няма да пожелае да го гледа гол, докато си взема душ. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
На 29 май в Първо РУ – Стара Загора е…