НАЙ-НОВИ:

Отпаднаха всички обвинения срещу руски журналист, задържан и бит от полицаи

Руските власти обявиха, че обвиненията в разпространение на наркотици срещу разследващия журналист Иван Голунов са оттеглени и той е освободен от домашния арест, под който бе поставен.

Голунов бе задържан през миналата седмица в Москва. Той е бил бит от руски полицаи и му е било отказано правото на адвокат. Под натиска на общественото мнение журналистът беше пуснат под домашен арест. Оказа се, че върху пакета с дрога, за който руските полицаи твърдят, че е негов, са открити следи от няколко човека. Стана ясно, че няма никакви следи от наркотици върху дланите и под ноктите на Голунов.

Независимият информационен сайт “Медуза”, за който работи Иван Голунов, обяви, че “властта се вслуша в обществото” след небивалата гражданска мобилизация.

image0 (9K)

Това трябва да се случва, когато бъде извършена несправедливост“, се казва в изявление на “Медуза”. Сайтът работи в Латвия, за да избегне натиска на руските власти, напомня “Франс прес”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Опасна игра набира скорост в цялата страна, а проявленията ѝ…