НАЙ-НОВИ:

Руски хеликоптер е свален в Сирия, петима са загинали

Руски хеликоптер Ми-8 беше свален днес при обстрел от земята в сирийската провинция Идлиб, предадоха световните агенции. Петима са загинали. Трима членове на екипажа и двама офицери от руския Център за помирение на враждуващите страни в сирийския конфликт.

Хеликоптерът е бил свален, след като е доставял хуманитарна помощ в Алепо, пише в заявление на сирийското министерство на правосъдието. Тримата души екипаж, както и двама офицери от руския център за примирието са се завръщали в базата си.

“Хората на борда на хеликоптера са загинали героично, защото са се опитвали да преместят летателния съд за намаляване на жертвите на терен“, заяви говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков пред журналисти.

Според снимков материал разпространен от бунтовниците от „Джеиш ал Фатех“ пилотът е бил убит по време на самата катастрофа. При откриването на тялото му бунтовниците са го поругали, влачейки го по земята, съобщава “Фокус”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Хора и техника се опитват да потушат възникналия пожар до…