НАЙ-НОВИ:

В Русия обискираха офиси и жилища на привърженици на основния лидер на опозицията

Службите за сигурност в Русия са извършили най-малко 150 обиска в жилища и канцеларии на привърженици на основния опозиционен лидер Алексей Навални.

Това съобщи в социалните мрежи в интернет Леонид Волков, който е изтъкнат привърженик на Навални, предаде “Ройтерс”.

Волков съобщи, че обиски са извършени в 39 от руските градове – от Владивосток на Тихия океан до югозападния град Краснодар. В операцията са участвали хиляди служители на репресивния апарат в Руската федерация.

Претърсено е и жилището на привърженик на опозицията, който се е класирал на второ място на кметските избори в Новосибирск в неделя, обяви Волков.

Тази акция срещу опозицията в Русия се провежда дни, след като близката до руския президент Путин партия – “Единна Русия”, изгуби една трета от местата си в регионалния парламент в Москва: Регионалните избори в Москва нанесоха удар по властта в Русия

На частичните местни избори в неделя “Единна Русия” претърпя загуби и в други населени места, но запази доминиращата си позиция в страната, припомня агенция “Асошиейтед прес”.

Преди вота Навални призова привържениците си – да гласуват така, че да бъдат намалени шансовете на кандидатите, издигнати от Кремъл. Тази стратегия донесе известен успех, отбелязва “Ройтерс”.

Ръководителят на правозащитната организация “Агора” Павел Чиков съобщи, че се извършват обиски не само в щабовете на Навални и на активисти от неговата Фондация за борба с корупцията, но и в жилища, и в офиси на активисти от движението за защита на избирателните права “Голос”.

bnr.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
От години се говори, че вдовицата на Главния е сред…