НАЙ-НОВИ:

Смели реформи на гръцкото правителство – сваля данъци, дава по 2000 евро за всяко дете

Новото гръцко правителство продължава с реформите. Обявиха сериозно намаляване на данъци, приватизация на големи държавни предприятия и големи детски надбавки за млади семейства.

Предвидена е приватизация на “Държавната газова компания” (DEPA), петролната компания Greek Petroleum и държавния дял от международното летище в Атина.

Целта на управляващите от “Нова демокрация”: Да активизират инвестициите и да съживяват икономическия растеж.

Премиерът Кириакос Мицотакис разкри планове за намаляване на данъците за гражданите и компаниите.

Подоходният данък за доходите на домакинства до 10 000 евро годишно се намалява от 22 до 9%, като се запазва досегашния необлагаем минимум.

Данъкът върху печалбата на компаниите се понижава от 28 на 24%, а върху дивидентите – от 10 до 5 процента. Данъкът за новите селскостопански предприятия ще бъде едва 10 сто, като в парламента възможно най-скоро ще бъде внесен нов закон за селскостопанските кооперативи.

Новите сгради ще бъдат освободени от ДДС за 3 години, като се предвижда намаление от 40% в стойността на ремонта или модернизацията им.

От догодина за всяко новородено дете ще се плаща субсидия от 2000 евро с изключение на семействата с много високи доходи. Детските стоки, каските за мотористи и детските столчета ще се облагат с по-ниска ставка на ДДС от 13%. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...
  1. Правителството обяви и приватизация на големи държавни предприятия! Могат ли в България да се лишат от собственост, придобита за смешните 1 лев!?

Вашият коментар

Виж още:
Уникално подово отопление, изпитано в най-студените райони на планетата, ще…