НАЙ-НОВИ:

Реалното състояние на възобновеното строителство на АМ”Марица”

Регионалният министър Лиляна Павлова е докладвала на Бойко Борисов за реалното състояние на възобновеното строителство на АМ „Марица” по време на инспекцията ѝ на Лот 1 и Лот 2.
arheolozi magistralaЛот 1 – участъкът от Оризово до Димитровград, с дължина от 31,4 км, има сериозно закъснение за последните две години. В момента на терена работи екип от 92 археолози и работници, които извършват допълнително проучване на един от осемте обекта от Късното Средновековие. Учените са обещали да освободят терена за строителство до 20 май. Създадена е отново пълна мобилизация и при добри климатични условия изграждането на Лота трябва да приключи до края на месец септември.
Строителството на Лот 2 – от Димитровград до Харманли, е изпълнено на 85%. На този обект също има сериозно закъснение. Участъкът трябваше да е готов до края на ноември 2014 г. В момента голяма част от 34-те километра са готови за полагане на последния пласт асфалт. При добра организация на работата Лот 2 ще може да бъде пуснат за движение до края на месец май. Министър Павлова е уверила Премиера, че в момента е подновено полагането на асфалт, доизграждат се отводнителните системи и се монтират мантинели.
Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Ако искате да направите торта "Тирамису" вкъщи, но не сте…