НАЙ-НОВИ:

7 причини, поради които разводът е по-добър от лошия брак

Когато се оженим /омъжим/, ние сме абсолютно сигурни, че най-накрая сме намерили „онзи единствения“. Но, за съжаление, статистиката показва обратни резултати: всеки четвърти брак завършва с развод. И дори понякога да е трудно да си признаеш, че твоето „дълго и щастливо“ просто не работи, не трябва да се отчайваш: има много добри неща, които разводът може да донесе в живота ти.
7 причини, поради които е по-добре да напуснете, отколкото да останете в нездравословен брак.

7. Повишени шансове за намиране на “правилния човек”
Като женен, вие несъзнателно се опитвате да стоите настрана от противоположния пол, за да избегнете ревността на партньора си. В резултат на това пропускате много забележителни хора, с които можете да се сближите. Няма нищо лошо в това, ако сте щастливи в брака. Въпреки това, ако чувствате, че бракът ви задушава, разводът може да помогне да прекратите неуспешната връзка и да срещнете по-подходящ партньор в бъдеще.
След неуспешен брак имате не само голям жизнен опит, но и възможност да се влюбите отново. Някои проучвания показват, че хората, които сключват повторен брак, е по-малко вероятно да се разведат, защото този път те разбират себе си по-добре и са уверени, какво искат от любимия човек.

6. Можете да посветите енергията си на личностно израстване.
Ако сте в нездравословен брак дълго време, вашето емоционално благополучие буквално виси на косъм. Това усещане може да ви накара да почувствате, че губите себе си.
Помниш ли старите си хобита? Поддържа ли съпругът ви решенията и мирогледа ви? Харесвате ли живота си в момента? Ако сте отговорили с “не” на всички въпроси, може би е време да направите някои промени в личния си живот.
Оказва се, че лошият брак може да ви попречи да правите това, което искате, или да имате това, което заслужавате. Така след развод най-накрая може да спрете да инвестирате цялата си енергия във взаимоотношения, които вече не работят, и да я използвате за други важни области от живота ви.

5. Чувствайте се по-щастливи
Разтрогвайки неуспешен брак, губите съпруга си, но в замяна получавате щастие. Животът е твърде кратък, за да се губи от конфликтните хора и нездравите взаимоотношения. И ако смятате, че бракът ви носи само чувство на неудовлетвореност, е време да си тръгнете.
Разбира се, първоначално разводът може да бъде шок за вас, но по-късно ще можете да обърнете тази страница и да отворите нова глава в живота си, което е много вероятно да бъде много по-интересно от предишното. Според няколко проучвания, и мъжете, и жените се чувстват по-щастливи дори 5 години след разпадането на брака, защото най-накрая са били в състояние да получат удовлетворение от живота си.

 

4. Децата ви също ще бъдат по-щастливи.
Много двойки разбират, че са нещастни и все пак решават да спасят брака си “заради децата”. Но в действителност това е лоша идея. Децата могат да уловят фалша, да бъдат свидетели на кавги и да са в постоянен стрес поради неуспешния съюз на родителите.
Нещо повече, те могат да имат погрешна представа за здравословните взаимоотношения, което от своя страна може да доведе до големи проблеми в бъдещия им личен живот. Затова, ако се интересувате от психологическото състояние на детето си, трябва да му покажете как да прояви уважение и да намери компромис. И не забравяйте златното правило: щастлив родител – щастливо и детето.

 

 

 

3. Здравето ви ще се подобри.
Повечето хора смятат, че бракът подобрява здравето, но в случай на лош брак тази постановка изобщо не работи. Напротив, изпълненият с конфликти брак може да подкопае здравето дори повече от самотата.
Изследванията потвърждават, че живеенето в дом с напрегната атмосфера причинява същите физически вреди като прекомерното пиене или хроничен стрес по време на работа. Ето защо, ако все още не сте се разделили със съпругата или съпруга си, които не са вашата „най-добра половина“, не забравяйте, че имате повишен риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, рак, артрит, диабет и риск от отслабване на имунитета. Нещо повече, дори незначителни порязвания и рани по кожата ви могат да се лекуват с 40% по-бавно.

 

 

 

 

2. Външният ви вид ще се подобри.
Дори ако няма да се отдадете на диета или подложите на Botox терапия веднага след развода, ще можете да забележите някои неочаквани промени във външния си вид. Много хора признават, че са преживели дълбока духовна трансформация и са започнали да се чувстват по-добре и по-живи. И когато вътрешното състояние се върна към нормалното, тогава техният вид постепенно ще се промени към по-добро.
Освен това, след мощна революция в живота, като развод, повечето хора умишлено променят външния си вид: започват да тренират, купуват нови дрехи, обновяват стила си и така нататък. Тези промени също спомагат за повишаване на самочувствието и засилване на чувството за благополучие.

 

1. Въпросът за пенсиите ще бъде решен.
Рядко някой може да се разведе без разходи. Въпреки това, разводът може да бъде финансово изгоден за вас в дългосрочен план: според учени разведените жени, които никога не са се женили отново, често успяват в живота. След развод те обикновено се фокусират върху кариерата си и работят повече часове, отколкото преди. Всичко това води до увеличаване на доходите, което спомага за по-голям принос към пенсионната сметка и получаване на значително по-големи социалноосигурителни обезщетения.

 

Превод от руски: Зарата Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
  След видеата как автомобилите буквално се топят (гумите и…