НАЙ-НОВИ:

Разследват собственика на питбулите от Казанлък

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък на 17 май 2016 г. започна разследване срещу Стойко О., на 24 г. по досъдебно производство за неполагане на грижи за гръбначни животни, които се намират под надзора на собственика си, в резултат на което са причинени телесни повреди на две лица – престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че животните – две кучета от породата “Питбул” били отглеждани от собственика им в имот – къща с двор в гр.Казанлък. На 17 май 2016 г. те били извън двора на имота и нападнали двама граждани от гр.Казанлък – 38-годишен мъж и жена на 82 г. Жената е била на разходка, когато животните я нападнали и мъжът й се е притекъл на помощ. Двете лица са пострадали. Мъжът е получил нахапвания от вътрешната страна на бедрото, а жената по ръката. Те са прегледани в Спешния център на МБАЛ-Казанлък. Жената е освободена за домашно лечение, а мъжът е оставен за лечение в болничното заведение, без опасност за живота.На същата дата в 19 часа животните са били предадени в Общинския приют за настаняване на животни. Стойко О.е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък е извършен оглед на местопроизшествие и са иззети биологични следи. С оглед данни за извършено престъпление по чл.325в ал.1 от Наказателния кодекс Районна прокуратура – Казанлък е образувала на 11 април 2016 г. досъдебно производство, а на 8 април 2016 г. е възложила извършването на проверка по други два случая, касаещи нахапани хора от двете кучета от породата “Питбул”, собственост на Стойко О.

Разследването продължава. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Футболистът Христо Стоичков беше провъзгласен за "Шампион на мира и…