НАЙ-НОВИ:

Разкриха организирана група, фалшифицирала 50 млн. евро (галерия и видео)

Предотвратено е производство на фалшиви банкноти на стойност над 50 млн. евро, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Служители на ГДБОП са задържали престъпна група, занимавала се с производство, държане и разпространение на фалшиви парични средства. Операцията е проведена късно снощи на територията на Пловдив под наблюдението на Специализираната прокуратура и със съдействието на Агенция „Митници“, след получен сигнал.
Извършени са претърсвания на 7 адреса и обиски на 5 лица. Полицията е открила и иззела множество парични знаци в купюри от по 500 и 50 евро, както и холограмни стикери за изработването на банкноти в евро за около 1 милион и половина.
В рамките на 24 часа са задържани петима участници в престъпната схема. В апартамент в София е открито платежно нареждане за 3 500 евро за закупуване на холограмни стикери. Установено е, че преводът на сумата е извършен от единия от задържаните – бивш служител на НСБОП, работил в системата до 2004 година. Той има и присъда за фалшификация в Белгия.
Назначени са множество експертизи на откритите и иззети парични средства и материали. Работата по разследването на престъпната схема продължава. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
От 21 март до 20 май ще се извърши техническа…