НАЙ-НОВИ:

Напрежение! Рокери се присъединяват към протестите в Раднево срещу насилието от страна на роми

Рокери от цяла България ще се присъединят към протестиращите жители на Раднево, които снощи се вдигнаха на бунт срещу беззаконието. Това обяви пред Нова телевизия един от организаторите на демонстрациите, които започнаха, след като цигани нанесоха жесток побой на млади мъже.

Протестът във вторник вечерта приключи пред циганската махала. Повечето демонстранти бяха готови на крайни действия, но полицията едва ги спря. На място пристигна и кметът на града Теньо Тенев. Той съобщи, че предстои да бъдат премахнати всички незаконни постройки и магазини в района, населен с роми.

“Ще простираме, докато имаме сили”, категорично заявиха жители на Раднево тази сутрин пред Нова телевизия.

Инцидентът, който предизвика недоволството, е станал в понеделник. Трима мъже пътували в кола, която отнела предимството на друг автомобил. Шофьорите от двете коли си разменили остри реплики и удари.

Малко по-късно от циганската махала пристигнали няколко коли. Новодошлите нападнали с тръби, брадви и ножове шофьора, който отнел предимство и двамата му спътници.

Най-сериозно е пострадал 29-годишният Живко, който е намушкан в гърба. Ножът проникнал директно в белия дроб, обясни пред Нова телевизия хирургът д-р Даниел Вълчев. Другите двама от пострадалите – Георги и Цветомир, са в неврохирургията. Единият е със счупен череп, а другият – със счупена челюст.

На четирима от нападателите вече са повдигнати обвинения за опит за убийство. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Виж още:
Жена загуби бебето си при раждане в домашни условия. Вероятната…