НАЙ-НОВИ:

Путин: И тогава руснаците няма да могат да се обръщат към Европейския съд по правата на човека

Руският президент Владимир Путин отправи критики към организаторите на протестите в Москва. Те настояват представителите им да бъдат допуснати да се кандидатират на местните избори в руската столица.

Путин обаче твърди, че от опозицията били нарушили изборното законодателство.

Избирателните комисии отклониха участието на редица претенденти за места в градския парламент на Москва, защото те са нарушили действащото законодателство“, заяви руският президент.

Той твърди, че в списъците с подписите на избиратели, които кандидатите са събрали в своя подкрепа, комисиите били намерили “мъртви души” и това “не е грешка, а фалшификация“.

Важно е и протестиращите, и служителите от правоохранителните органи да спазват закона. Нарушителите носят административна и наказателна отговорност“, каза Путин пред представители на медиите.

В отговор на забележката на френски журналист, че отношението към протестиращите и опозицията показва, че Русия не спазва правилата на Съвета на Европа, Путин отговори: “Русия може да мине и без участието си в тази организация и тогава руснаците няма да могат да се обръщат към Европейския съд по правата на човека“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
6 месеца семейство от Кърджали не може да използва автомобила…