НАЙ-НОВИ:

Проверете ще ви наемат ли за работа в Apple

Една от най-развиващите се компании в света, а именно Apple, набира хора с добър умствен потенциал, силен характер много познания и умения в различни области.  Авторите на BusinessInsider са направили собствено проучване, какви ще са провокиращите въпросите за кандидатстване за работно място в Apple, както и отговорите на тях. Повечето от въпросите не са никак лесни. Може да се справите с тях, само ако имате силен умствен потенциал, познание в областта на математиката или много силна вродена логика. Вижте въпросите, опитайте се да отговорите! Накрая можете да видите правилните отговори.

Примерен въпрос 1: Вие сте на финала на приключението си и сте пред две врати. Търсеното от вас съкровище е зад една от двете, а зад другата се крие бавна и мъчителна смърт. До всяка врата има по един човек. И двамата знаят зад коя от двете врати какво се крие. Единият казва винаги истината, а другият винаги лъже. Вие не знаете кой е правилният въпрос, а имате възможност да зададете само един. Какъв въпрос ще зададете, на кой и какви асоциации ще си направите след това?

Примерен въпрос 2: Пред вас стоят пет човека. Ако им зададете един въпрос единият ще ви каже истината, а другите четирима или ще ви кажата истината или ще ви излъжат. Следващият път ще си обърнат отговора или ако са ви казали истината ще ви излъжат или обратното. Може да зададете два въпроса и вие да прецените дали към един ще са двата или по един на човек. Какво ще направите и кой ще попитате за да изтръгнете истината?

ЖОКЕР: Трябва да му зададете такъв въпрос, че да сте сигурни какъв ще бъде отговорът му на следващия ви въпрос.

Примерен въпрос 3: Извънземни са нападнали земята и са взели 10 души заложници. Всичко може да бъде решено от вас. На следващият ден всичките десет заложника ще бъдат наредени един зад друг в тъмна стая. Похитителите ще сложат на всеки един зелена или червена шапка. И вие сте един от отвлечените и след като пуснат лампата вие не може да видите с какъв цвят шапка сте, а другите може да са разпределени неравномерно. Може да има всякакви комбинации от цветове. Извънземните започват отзад-напред и питат всеки един с какъв цвят шапка е. Ако познаят спасяват 600 милиона души по света. Ако ли не познае той и останалите 600 милиона се изпаряват. Каква система можете да предложите за да спасите възможно най-много хора.

ЖОКЕР: Човека отзад може да види всеки кой с какъв цвят шапка е. Има решение на което 9 от 10 души могат да бъдат спасени.

Примерен въпрос 4: В една стая има 100 човека с отлични познания в логиката. Наредени са в една кръгла стая в ново реалити шоу.  Всички са безпогрешни в своята логика пред камерите. Преди да влязат в стаята им е казано, че поне един от събеседниците им е с нарисувано синьо чело. Ако е разбрал дали челото му е синьо всеки един трябва да излезе от стаята като бъде изгасено осветлението. Лампите угасват. След като се светват отново вътре седят тези, които си мислят че челото не име боядисано. Ние сме боядисали на всеки един челото в синьо. Какво ще ви е реакцита сега?

ЖОКЕР: Помислете какво ще стане ако в стаята има по-малко от 100 перфектни в логиката хора с боядисано чело.

Отговориeте вижте ТУК:

  За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В град Гурково пристигнаха първите украински бежанци след като общинското…