НАЙ-НОВИ:

Проверете ще ви наемат ли за работа в Apple

Една от най-развиващите се компании в света, а именно Apple, набира хора с добър умствен потенциал, силен характер много познания и умения в различни области.  Авторите на BusinessInsider са направили собствено проучване, какви ще са провокиращите въпросите за кандидатстване за работно място в Apple, както и отговорите на тях. Повечето от въпросите не са никак лесни. Може да се справите с тях, само ако имате силен умствен потенциал, познание в областта на математиката или много силна вродена логика. Вижте въпросите, опитайте се да отговорите! Накрая можете да видите правилните отговори.

[ad id=”225664″]

Примерен въпрос 1: Вие сте на финала на приключението си и сте пред две врати. Търсеното от вас съкровище е зад една от двете, а зад другата се крие бавна и мъчителна смърт. До всяка врата има по един човек. И двамата знаят зад коя от двете врати какво се крие. Единият казва винаги истината, а другият винаги лъже. Вие не знаете кой е правилният въпрос, а имате възможност да зададете само един. Какъв въпрос ще зададете, на кой и какви асоциации ще си направите след това?

[ad id=”263680″]

Примерен въпрос 2: Пред вас стоят пет човека. Ако им зададете един въпрос единият ще ви каже истината, а другите четирима или ще ви кажата истината или ще ви излъжат. Следващият път ще си обърнат отговора или ако са ви казали истината ще ви излъжат или обратното. Може да зададете два въпроса и вие да прецените дали към един ще са двата или по един на човек. Какво ще направите и кой ще попитате за да изтръгнете истината?

ЖОКЕР: Трябва да му зададете такъв въпрос, че да сте сигурни какъв ще бъде отговорът му на следващия ви въпрос.

Примерен въпрос 3: Извънземни са нападнали земята и са взели 10 души заложници. Всичко може да бъде решено от вас. На следващият ден всичките десет заложника ще бъдат наредени един зад друг в тъмна стая. Похитителите ще сложат на всеки един зелена или червена шапка. И вие сте един от отвлечените и след като пуснат лампата вие не може да видите с какъв цвят шапка сте, а другите може да са разпределени неравномерно. Може да има всякакви комбинации от цветове. Извънземните започват отзад-напред и питат всеки един с какъв цвят шапка е. Ако познаят спасяват 600 милиона души по света. Ако ли не познае той и останалите 600 милиона се изпаряват. Каква система можете да предложите за да спасите възможно най-много хора.

[ad id=”236999″]

ЖОКЕР: Човека отзад може да види всеки кой с какъв цвят шапка е. Има решение на което 9 от 10 души могат да бъдат спасени.

Примерен въпрос 4: В една стая има 100 човека с отлични познания в логиката. Наредени са в една кръгла стая в ново реалити шоу.  Всички са безпогрешни в своята логика пред камерите. Преди да влязат в стаята им е казано, че поне един от събеседниците им е с нарисувано синьо чело. Ако е разбрал дали челото му е синьо всеки един трябва да излезе от стаята като бъде изгасено осветлението. Лампите угасват. След като се светват отново вътре седят тези, които си мислят че челото не име боядисано. Ние сме боядисали на всеки един челото в синьо. Какво ще ви е реакцита сега?

ЖОКЕР: Помислете какво ще стане ако в стаята има по-малко от 100 перфектни в логиката хора с боядисано чело.

Отговори:
1. Попитайте без значение кой от двамата: „Коя врата ще каже другия, че крие съкровището” И двама ще ви посочат неправилната и след това вие ще знаете коя е вратата, която ви е необходима.

2. Първо задайте въпроса: ”Вие ли сте този, който не лъже?”. След това попитайте: ”Кой е този, който казва истината?” или „Кой не лъже?” в зависимост от отговора. При първият въпрос ще получите отговори с „да” и „не”. Ако имате отговор „да” то това е човека който или казва истината или лъже, но поне ще сте сигурни, че ще ви кажат истината при вторият зададен от вас въпрос. Задължително попитайте: ”Кой е този, който казва истината?” и задължително ще изкопчите правилния отговор. Ако отговорът на първият въпрос е „не” то той задължително лъже. Затова след това го попитайте:”Кой не лъже?”.

[ad id=”237001″]

3. Трябва да проследите дали шапките са четни или нечетни. След като попитат първият какъв цвят му е шапката той има шанс 50 на 50 да отговори правилно. На другите им е гарантирано, че ще отговорят правилно. Човекът отзад преброява какъв е броя на зелените шапки. Ако е нечетен ще каже, че е зелена и обратното- ако е четен ще каже червена. Вече следващия човек пред него ще знае колко шапки в даден цвят ще има и преброява колко зелени шапки има. Ако са нечетни, значи и той е със зелена. Казва червена и ще оцелее. След това ще има нечетен брой зелени шапки. След това и третия човек ще знае с какъв цвят е шапката му. Ако е видял нечетен брой зелени шапки значи и той е със зелена. Важното е хората пред  другия да следят цветовете дали са нечетен брой и така ще разберат с какъв цвят шапка са. Това е гаранция че поне 9 от 10 човека ще се спасят ако следват логиката.

[ad id=”238430″]

4. Лампите светват и угасват 100 пъти. Накрая стаята остава празна. Представете си, че само един човек е намазан по челото. Казва се в задачата, че поне един от тях е с нарисувано лице. След като загасят лампата и я пуснат то той си тръгва. Сега да си представим, че двама са с нарисувано лице. Единият от тях си мисли „Аз или имам синьо чело или нямам синьо чело. Ако аз нямам такова, другият човек отсреща пред мен ще реши, че има синьо чело и ще напусне стаята” или „Ако имам синьо чело, тогава другият човек ще стои и следователно и аз трябва да имам такова. Затова и двамата трябва да напуснем при второто загасяване на лампите.” След като повториш тая логика 100 пъти ще намериш верният отговор. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
В град Гурково пристигнаха първите украински бежанци след като общинското…