НАЙ-НОВИ:

Протестиращи в центъра на Москва бяха разпръснати брутално

В центъра на Москва се проведе мирна демонстрация срещу предполагаемата безнаказаност и корупция сред силовите структури в Русия.

Руските власти бяха забранили провеждането на протеста. Над 200 демонстранти са задържани. Сред арестуваните е и опозиционият лидер Алексей Навални.

Демонстрацията бе в подкрепа на разследващия журналист от уеб сайта “Медуза” Иван Голунов, който бе задържан през миналата седмица. Той бе обвинен в опит за продажба на наркотици. Вчера обаче бе освободен, а следственото дело срещу него бе прекратено. Стана ясно, че “доказателствата” срещу Голунов най-вероятно са подхвърлени. Шефът на Съвета за сигурност на Русия заяви, че нямал информация в случая с журналиста да са виновни служители на спецслужбите.

Арестът на журналиста предизвика вълна от възмущение – не само сред колеги на Голунов, но и сред хора на изкуството, а и дори сред политици.

Иван Голунов е работил върху материал за нередности при работата на погребални агенции в Русия, когато е бил задържан. Днес главният редактор на „Медуза“ Иван Колпаков обеща, че текстът ще бъде публикуван. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Унищожителни градушки поразиха Централна Европа. През последното денонощие бедствието удари…