НАЙ-НОВИ:

Прокуратурата иска Румяна Ченалова да остане в ареста

Софийска градска прокуратура внесе в съда искането задържаната на 14 април съдия Румяна Ченалова да бъде оставена за постоянно в ареста, съобщи държавното обвинение. Очаква се по-късно днес съдът да се произнесе по искането, съобщават от Дневник.

Утре изтича наложената й мярка “задържане под стража” за 72 часа.

Ченалова е в ареста на Националната следствена служба, след като бе обявена за общонационално издирване, защото не била открита на адресите й в София и Стара Загора. От думите на брат й Станимир Ченалов, който е и неин адвокат, вчера пред “Нова тв” се разбра, че тя се е явила сама пред разследващите.

Прокуратурата съобщи, че са й повдигнати две обвинения – за длъжностно и за документно престъпление. Обвиненията срещу съдията, чието име нашумя покрай фразата за “гнилите ябълки” в съдебната система заради делото “Белведере”, са свързани с работата й по друг процес.

Става дума за заведено през 2013 г. от “ОЕТ – Обединени енергийни търговци” ООД дело с ответник Националната електрическа компания. То бе споменато в доклада на Висшия съдебен съвет след проверката, която излезе със заключения за тежки нарушения в Софийския градски съд. Проверката установи разминавания в показания на секретарката, записа на диска от водения протокол, и отразеното в диспозитива на определението, с което се допуска поправка. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Отмина пика на проблемите в руския финансов сектор. Това заяви…