НАЙ-НОВИ:

Климатологът проф. Георги Рачев: Прогноза за времето до края на август

“С чудесно време ще изпратим месец август. Точно на Успение Богородично това топло и горещо време ще бъде сменено с малко по-хладна въздушна маса. Малко по-хладна въздушна маса – от 35-36 градуса ще стане 30 градуса. Ще има малко понижение на температурите, но те ще си останат летни. Някъде може да прегърми, но в това няма нищо неестествено.”

Климатологът проф. Георги Рачев,  заяви своята прогноза за времето до края на месец август пред Novini.bg . “Август месец ще  го изпратим такъв, какъвто трябва да бъде – топъл, сух, а на някои места и горещ. Сега е топло и сухо времето. Дори в места като Лом, Русе, Плевен топлината се понася сравнително добре, защото е сухо. Пловдив, Хасково, Стара Загора влажността също не е висока, а темепратурите сутрин са между 18 и 19 градуса, което ни помага да спим спокойно, а не да се варим като русенско в собствен сос.

Няма го онова влажно и тропично време, когато температурите са високи и не можем да спим нормално. Хубаво време, не можем да се оплакваме. В Петрич и Сандански нямаше преминаване на температури от 35-36 градуса. Едва тези дни те станаха 36-37 градуса. Много хубав август месец, който е перфектен за море и агробизнеса”, категоричен е той.

“Това е най-сухият месец в 80% от територията на България. Нямаме крещящо високи температури от над 40 градуса. Обръщам се към нашите бащи и майки, за да можем да им се радваме още дълго, да не вършат работа между 13 и 18 часа. Да седят под дебела сянка, на тихо и спокойно, защото слънцето все още е високо над хоризонта и времето е тежко.

Трябва да се пие повече вода и да се избягва тежката физическа работа в следобедните часове. Днес и утре ни очакват най-горещите дни. Навсякъде в България ще бъдат прибавени с около 1-2 градуса. Температурите ще бъдат между 37-38 градуса, особено по поречието на река Дунав и Горнотракийската низина”, разкри още проф. Рачев. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Какви процедури да избягваме и кои са подходящите за този…