НАЙ-НОВИ:

Професионални съвети: Как да работим от вкъщи

Много е важно как ще започнете деня

Работата от вкъщи може да ви повлияе така, че да ви предразположи да мързелувате и дори да се излежавате сутрин. Тъй като не трябва да пътувате до офиса, вие ставате по-късно, не бързате за никъде. Искате да изпиете една чаша кафе, да погледате малко телевизия, да си проверите социалните мрежи и всичко това да се случва спокойно, без да бързате.

Това е грешна стъпка!

Не трябва да забравяте, че човек е най-продуктивен сутрин и затова е хубаво да не губите време. Не се занимавайте със странични дейности – като пускане на пералня, извеждане на кучето, миенето на чинии. Представете си, че сте в офиса и нямате време за тези задължения.

Добре е да поддържате нормалната си рутина

Ако ви е трудно да се приспособите към новата работна среда, опитайте се да правите нещата, които бихте правили в офиса. Това означава да похапвате по едно и също време, да си направите кафе и да си починете, когато би трябвало да имате обедна почивка. Хубаво е да пуснете музика, която да ви вдъхнови.

Не се разсейвайте като пускате филм за фон

Не се изкушавайте да пускате филм, който да ви служи като звуков фон. Това само ще ви разсейва, независимо колко пъти сте го гледали. Хубаво е всички екрани, които не ви трябват да бъдат изгасени. Ще имате време за тях след края на работния ден.

Ако толкова много ви липсва социалният контакт, в почивката си може да говорите с приятел или колега. Това, че работите от вкъщи не означава пълна социална изолация.

Промяна на мястото си на работа

За да си дадете „ново начало“ на работния процес, може да сменяте на няколко часа мястото, на което работите. Например, отидете в другата стая или пък се преместете на другия стол. Винаги, когато усетите, че енергията ви пада, сменете мястото си.

Важно е да си почивате

Добре е да си почивате от време на време. Това обаче не означава да станете от лаптопа и да се залепите на телефона. Забравете за екраните за няколко минути. Отидете да хапнете нещо, да подишате чист въздух от терасата или пък просто се отпуснете и затворете очи за кратко време. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
ФAКТИ публикувa мнeния c ширoк cпeктър oт глeдни тoчки, зa…