НАЙ-НОВИ:

Проектът ДОМИНО е акцент на Панорамата на професионалното образование в Стара Загора

Областната панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране ще се организира в Стара Загора на 26 април. Тази година акcентът ще бъде поставен върху Българо-швейцарският проект за дуално образование ДОМИНО.

За първа година в Панорамата ще участват водещи фирми в Стара Загора, готови да сътрудничат на професионалното образование. Участниците в изложението са общо 33 – 21 училища, четири колежа и представители на работодателите. Общо 81 ученици в две професионални гимназии в София и Казанлък се обучават в рамките на ДОМИНО от септември 2015 г. по две специалности: “Техник-технолог в производството на мляко и млечни продукти” и “Техник за машини и системи с цифрово програмно управление”.С проекта са ангажирани и 5 фирми от тези сфери, в които учениците ще имат практики и реална работа срещу заплащане по трудов договор.
През новата учебна година в ДОМИНО ще бъдат включени и три нови професии – електротехник, техник по газови системи и готвач, към които интерес имат няколко предприятия от Старозагорска област, пише chambersz.com.

Общата стойност на проекта е 3 530 000 швейцарски франка. Съфинансирането от българското Министерство на образованието и науката е 15 процента.

“През новата учебна година очакваме към проекта да се присъединят най-малко 12 училища, включително и от Стара Загора, както и над 20 компании от цялата страна”, обяснява ръководителят на проекта Петя Евтимова. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Два месеца след историческата среща между руския патриарх Кирил и…