НАЙ-НОВИ:

Призивът на лекарите: Да не се спекулира с измамите

Преди Коледа след като пациент с инфаркт отказа да му се постави стент заради медийни публикации за измами, доц. Васил Велчев и проф. Иво Петров призоваха да не се спекулира с това и да не се слага клеймо на цялата гилдия.

“Ние сме за наказанията на провинения, но не и за обвинения срещу лекари, без доказателства”, каза проф. Иво Петров – Началник Клиника по кардиология и ангиология към „Аджибадем Сити Клиник”, предаде bTV.

Случаят с 40-годишният пациент, отказал стент, завършва до някъде успешно, защото на 4-я час заради болката той склонява да му се направи интервенцията по слагане на стент, обясни д-р доц. Васил Велчев – завеждащ Сектор електрокардиостимулация в “Света Анна” и директор на Българското дружество по инвазивна кардиология.

Той добави още, че тази процедура е много важна за възстановяване на съда като проходимост, което подобрява циркулацията на сърдечния мускул, а при загуба на 40% от него, това е несъвместимо с живота.

Проф. Петров обясни, че времето е миокард: “Смъртността при миокарден инфаркт е 25%, ако не се предприемат правилните мерки, времето е миокард, колкото по-бързо се възстанови циркулацията на виновния съд, толкова повече миокард се спасява, което води до намаляване на риска от смърт и се намалява процента на инвалидизация”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Рано сутринта на Йордановден в Калофер ще започне ритуалът -…