НАЙ-НОВИ:

Принц Уилям се включва в борбата с пандемията от коронавирус

Британският принц Уилям обмисля възможност да се завърне на служба като пилот на въздушна линейка. Той е воден от желанието да подпомогне на  Националната здравна служба в борбата срещу коронавируса, съобщават в. “Дейли стар” и Контактмюзик.

Принцът в продължение на две години е бил пилот на медицински хеликоптер. Уилям преустановява службата си през 2017 г., за да поеме задълженията си на висш член на британското кралско семейство, припомнят изданията.

Неназовани източници, цитирани от в. “Сън”, твърдят, че принц Уилям обмисля да се завърне като пилот на въздушна линейка. Той се надява, че по този начин ще подпомогне служителите на Националната здравна служба и донякъде ще облекчи натоварването, на което са подложени в борбата срещу коронавируса.

“Уилям сериозно обмисля тази възможност, воден от желанието да се включи в борбата срещу коронавируса. Той знае, че цялата страна прави всичко по силите си и иска да помогне. Положението обаче е сложно, тъй като принцът преустанови службата си, за да стане работещ член на кралското семейство. Уилям обаче много държи да направи всичко възможно, за да е от помощ”, разкрива източникът, цитиран от в. “Сън”.

Принц Уилям сподели по време на посещение в кол център на телефон 111 в Кройдън по-рано през този месец, че работата за Националната здравна служба му липсва.

Източник:dariknews.bg Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Принц Хари и съпругата му Меган, които са херцози на…