НАЙ-НОВИ:

Президентът Радев снема доверието си от шефа на КПКОНПИ Георгиев?

Президентът неофициално сне доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. По-рано днес държавният глава свика Консултативния съвет за национална сигурност на тема: „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“. Сред поканените за участие е заместник-председателят на КПКОНПИ Антон Славчев, но не и председателят Пламен Георгиев – това е научил сайтът “Гласове” от свои източници.

Антикорупционният шеф стана част от скандала около имотите на властта заради две сделки с апартаменти в София през 2012 г и 2017 г., припомнят наблюдатели. Медиите разкриха, че има сериозно разминаване между сумите, вписани в имуществените декларации на Георгиев, и материалния интерес, отбелязан в бележките в Агенцията по вписванията, като несъответствието е близо 250 хил. лева.

Оказа се, че Георгиев не е декларирал терасата-покрив на единия си апартамент, а и двете му жилища по документи са купени на цени, по-ниски от данъчните им оценки.

Шефът на КПКОНПИ обяви, че е жертва на атака от олигарси, на които комисията е запорирала имотите и е повдигнала обвинения.

Същевременно ръководената от него структура трябва да разследва закупените на занижени цени апартаменти от хора във властта. Трима от уличените – бившият министър на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министрите на енерегетиката и спорта – Красимир Първанов и Ваня Колева, подадоха оставки, а председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов напусна парламента, оставайки цам.-председател на партията и председател на предизборния й щаб.

„Няма как тази антикорупционна комисия, която е назначена и контролирана от господин Цветанов, да разследва Цветанов по беззъбия закон наложен от самия господин Цветанов”, коментира преди седмица президентът Румен Радев по повод закупения на нереално ниски цени луксозен апартамент от Цветан Цветанов.

Източник: “Гласове” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
"Концесията в село Дивотино е станала факт с решение на…