НАЙ-НОВИ:

Премиерът Борисов: Скоро в Стара Загора ще заработи автомобилен завод

“Аз съм убеден, че скоро в Стара Загора ще заработи автомобилен завод, ако Пловдив не ги изпревари”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването днес на ново предприятие край Пловдив. Премиерът обясни, че “в момента на практика можем да сглобим един автомобил, защото правим почти всички автомобилни части”.

Той откри край Пловдив втория завод на фирма “Сенсата Текнолъджис” (Sensata Technologies) в България – след този в Ботевград. Американската компания е един от водещите доставчици и иноватор в решенията за сензорна техника, електрозащита и контрол.

По повод откриването на завода край Пловдив Бойко Борисов написа във Facebook: “Вложените инвестиции за осъществяването на този проект са 40 милиона щатски долара, а след започването на работа в завода се планира откриването на 1500 квалифицирани работни места в рамките на две години. Другият завод на компанията, чиято дейност е свързана с производството на датчици за автомобилната индустрия, се намира в град Ботевград и в него се произвеждат температурни сензори за най-големите автомобилни гиганти в света. Там работят 1850 души заедно с бизнес центъра в София, където има инженерингов екип и организация за обслужване на европейски клиенти. През тази година в Ботевград са инвестирани близо 15 милиона щатски долара.” Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Има спонсор, благодарение на който да се ремонтира паметникът на…