НАЙ-НОВИ:

Празнични новини

Дойдат ли празници, родните телевизии умират да ни заливат с всевъзможни съвети. В новините по Великден основно наблягат върху качеството на храните.

[ad id=”225664″]

Не било хубаво да купуваме развалено агнешко – блестяща препоръка. В месото не трябва да има червеи, а ако случайно вони от три спирки на градския, да го вземем само в краен случай. За яйцата е същото – купувайте само пресни (сякаш ние нарочно ще търсим възможно най-старите). Репортерката е намерила бабичка в село Лехчево (община Бойчиновци) и мъдро я разпитва до курника кои яйца са добри (за злите не казва нищо). Старицата разяснява, че читавите яйца се познават по твърдата черупка и по това, че са яйцевидни. Домашните пък си личали, защото нямали печат. На последното журналистката възразява, казвайки, че яйцата на бабката са опасни за здравето, тъй като нямат печат, но са по-полезни от купешките (зад кадър се чува как операторът мляска, дъвчейки от баницата на стопанката). Възрастната жена няма лицензиран печат и е задържана от органите на МВР като организирана престъпна група за трафик на яйца, които разпространявала сама на себе си. Същата репортерка ни води в БАН, където беловлас академик обяснява как да разпознаем истинските яйца от тези менте. Това става чрез натъркване на кокошия продукт върху произволно избрана лисица, от което се изчислява дифузията на яйцето посредством корелации, които всеки гражданин може сам да извърши в дома си. Методът е разработван десет години по 12 европрограми от 47 български учени. Следва хроника – продажба на яйца втора употреба, внос на замразени такива от република Ирландия и предлагане на криви яйца по пазарите в област Ямбол. Водещата празнично повдига настроението ни с редица болести, които можем да прихванем от храните консумирани по Великден – салмонела, антракс, кокоши зъб, раздвоение на личността, подкожна афта, заразна бенка, птичи косъм, овча пъпка, агнешки грип, мечи бяс (ако случайно ухапете мечка), десет вида тении, отравяне с боя, отравяне с животни, отравяне при консумация на суров бухал… Сега за козунаците – как да различаваме пресните от миналогодишните или защо не трябва да ядем зелен козунак. Вадят извод, че е най-правилно всеки да си направи козунака вкъщи, демек цялото население трябва да умее да си отгледа свои козунаци и сиренето към тях.

[ad id=”263680″]

Любимата един път ме беше помолила да доомеся едно тесто за пица. Направих го. За съжаление вътре си изгубих два черни нокътя и лепенката от порязано на ходилото. Така и не ги намерих, но гостите бяха възхитени от пицата. По новините следва за задръстванията. Колко отегчително – всяка година едно и също. Има интервюта със случайни шофьори – хората се обединяват около мнението, че са тръгнали да се забавляват и бавният трафик не им пречи, защото ще се срещнат с приятели, роднини, любими и имат търпение предвид хубавите неща, които ще им се случат. Ноооооо… репортерката врещи в истерия колко изнервено било положението и как щяло да има поне 50-60 катастрофи, дай, Боже. Сещам се и за зимните гуми какво ни правят – все сме били закъснели, българинът все последния момент избирал… Представям си как съм на плажа: юни, опънал съм се на шезлонга като разсипана мусака… лек бриз, ледена бира, сафрид, цигара, полуголи женски хора се търкалят около мен… и аз, братче, седя и мисля за зимните си гуми и защо не съм ги сложил още в края на месец май. Пфууу… Обратно на Великденските празници – по новините на телевизиите вече правят обобщения. Всички вкупом са стигнали до заключението, че пресни яйца, агнешко и козунаци трябва да бъдат закупени от потребителите поне три месеца преди празника.

Никола Крумов

https://www.facebook.com/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%9A%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BE%D0%B2-769354269786050/?fref=nf Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Дерек Чисора показа какъв подарък е подготвил за Кубрат Пулев,…