НАЙ-НОВИ:

Прокуратурата повдигна обвинения на група за наркотици в Стара Загора

Специализираната прокуратура в Стара Загора е повдигнала обвинение срещу трима участници в организирана престъпна група за доставка и преработка на прекурсори и разпространение на наркотици. Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП.

Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Михаил М., на Златка С. и Зюмбюлка Г. Първите двама са обвинени за преработка и държане на наркотични вещества с цел разпространение, а Зюмбюлка Г. – за незаконно пренасяне през границата на прекурсори.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на ноември 2015 г. Зюмбюлка Г. е внасяла незаконно през границата от Турция хапчета псевдоефедрин – субстанция, която у нас е контролирана, но в Турция се продава свободно в аптеките. Другите членове на групата са организирали преработката на хапчетата в метаамфетамини (т.нар. пико) и разпространението им на черния пазар. Установява се дали е осъществяван износ на наркотици в чужбина.

При задържането на участниците в групата са намерени и иззети 1,4 кг. хапчета псевдоефедрин. Събрани са ред други доказателства за престъпната им дейност, в т.ч. със СРС. Разпитани са множество свидетели.

С постановления на прокурор от СП на тримата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. В Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка да неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Въведени ограничения за магистралите: АМ „Тракия“: област София: В участъка…