НАЙ-НОВИ:

Студен душ за руските туристи, тръгнали към курортите в Турция

Новината съобщи Асоциацията на туроператорите в Русия /АТОР/ в сайта си, цитирана днес широко и в турските медии, и възприета от хотелиерите в Турция с тревога.

Затоплянето на руско-турските отношения и вдигането на туристическото ембарго от президента Владимир Путин стимулира хиляди туристи от Русия да стегнат куфарите за почивка, но поскъпването на самолетните билети ги поля с леден душ.

АТОР се позовава на доклад на агенция Авиакасса, според който веднага след отпадането на забраната за закупуване на курортни пакети за Турция интересът на руските туристи се е покачил рязко, но успоредно с това са скочили и цените на самолетните билети.

Според РИА Новости в последните дни на юни компанията „Pegasus Airlines“ е продавала еднопосочния билет до Анталия за 7 500 рубли (205 лв), но от 1 август ще увеличи цената му до 9 800 рубли (268 лв.), така поскъпването е в размер на над 30%.

Азербайджанските авиолинии също са обявили намерение да вдигнат цената през август с 26, 4% и един билет ще струва 13 500 рубли. Директен полет с „Аерофлот“ до Анталия ще струва 21 400 рубли, а с турските авиолинии – 48 000 рубли.

Средно с 25% поскъпва и билетът от Санкт Петербург до Анталия, но от 1 август „Аерофлот“ ще продава с 37 9% по-висока цена, така еднопосочният билет ще удари сумата от 17 500 рубли.

През август цента на билета за директните полети на „Турските авиолинии” (Turkish Airlines) от Санкт Петербург до Анталия ще достигне 17 000 рубли. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Източник: БГНЕС

Виж още:
На 2 юни бяха обявени конкурси за длъжността „директор“ на…