НАЙ-НОВИ:

Пожарът край Главан продължава да вилнее, разказва жител на селото

pojar1_resizedХора и техника се опитват да потушат възникналия пожар до старозагорското село Главан. 6 екипа на пожарната, арендатори, служители на Община Гълъбово, булдозери са се впрегнали да обуздаят огнената стихия. Местен жител разказа за ЗАРАТА, че от вчера горят стърнища и сухи треви на две места – на входа на селото от Стара Загора и на около километър, два към Войводовските лозя. Хората в Главан са спокойни, всичко е ожънато, не е запалена гора. Въпреки, че пожарът създава притеснение. От вчера се е запалил, снощи към 22 часа са се виждали огнените езици отдалеч. Бил е потушен, но днес е лумнал отново, кметът Живко Радичков непрекъснато е в окото на събитията, сподели жителят на Главан.

В момента по разпореждане на кмета на Община Гълъбово г-н Николай Тонев е създадена организация за потушаване на възникнал пожар край гълъбовското с. Главан.

Изгорели са 1500 дка дървета, храсти и тревни площи. Фронтът на пожара е юг – югоизток, в протежение на 3 км. На място са Комисар Колев директор наpojar_resized Областна Дирекция – Пожарна безопасност и защита на населението Стара Загора / ОД ПБЗН / и заместник-кметът на гълъбовска община инж. Пламен Бараков, както и кметът на с. Главан – Живко Радичков.

За овладяване на бедствието са осигурени високопроходими автомобили и тежка техника. В момента 6 екипа на пожарна безопасност от Стара Загора, Гълъбово, Контур Глобал Марица изток 3 и Мини Марица изток гасят пламъците, в тяхна помощ са доброволци – местните арендатори и служители на Община Гълъбово.

На мястото е пристигнал и 2 бр. тежка верижна техника – булдозери от Мини Марица изток. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В рубриката "Изпрати новина" на ЗАРАТА нашата читателка И. Бонева…